Заради високата инфлация нямаше как  Това каза пред БНТ икономистът

...
Заради високата инфлация нямаше как  Това каза пред БНТ икономистът
Коментари Харесай

България ще извърви пътя към Еврозоната, убедени са икономисти

Заради високата инфлация нямаше по какъв начин  Това сподели пред Българска национална телевизия икономистът Петър Ганев.

По негови думи участието в Еврозоната е дълъг развой. Ние този път ще го извървим счита той, само че би трябвало да не изпускаме недостига и да имаме

Законът за Българска народна банка е последната техническа стъпка към еврото.
 Има ли политическа воля за влизане в Еврозоната?
Има ли политическа воля за влизане в Еврозоната?

А тази присъда за България ще бъде произнесена в постоянния конвергентен отчет, който ще бъде оповестен в границите на идващите 30 дни

Владимир Сиркаров счита, че от политическа позиция би трябвало да има консенсус, с цел да се случат нещата с въвеждането на еврото у нас. Трябва да има синхронизиране сред фискалната и паричната политика в България , уверен е той. Генерално дефицитното харчене е проблематично харчене, предизвести Сиркаров.

От позиция на дълга сме добре, съгласно него, само че в това време би трябвало да сме деликатни, защото сме отворена стопанска система. Никой няма да ни даде благосъстоянието със златна лъжичка, регистрира Сиркаров.

Финансовият бранш у нас стои много устойчиво, добави той. Банките са в съвсем цялостна подготвеност за еврот о, по думите му.

" България в Еврозоната. Кога? " - Възможно най-скоро, дава отговор Българска народна банка

Димитър Радев: България продължава да се лута в лабиринта на политическата криза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР